Ik ben een brus

Je maakt je zorgen om de zorgen van je ouders. Je doet zoveel om ze niet te belasten, je staat meestal in de schaduw want jij bent niet diegene die die extra zorgen nodig heeft. Ja jij, die onbedoeld toch soms een stapje terug doet.

We hopen dat we ook jou dat beetje kunnen ontzorgen, dat ook jij (h)erkenning vindt. Weet dat je niet alleen bent. We zien je graag, en dan vooral als jezelf, niet alleen als broer of zus van. Hier ben jij nooit onzichtbaar.

Zorgouder zijn is niet makkelijk, maar weinig mensen staan erbij stil dat ook brussen botsen op de grenzen van wat niet kan en wat nooit zal zijn, dat wordt niemand zomaar gewoon, waarom zou jij dat dan moeten? Dat verlies kan en mag ook bij jou opflakkeren. Dat rouwen doe je met het hele gezin.

Daarom reserveerden we op onze interactieve #zvomkaart en in onze #zvomchat whatsapp community ook een plekje voor jou, en alle andere brussen. Want jullie weten als geen ander hoe het is. Jullie begrijpen zowel met als zonder woorden.

Wat onze blog nog een beetje mist zijn brus-verhalen. Dus als je graag in je pen kruipt om jouw ervaringen met ons te delen, dan mag je ons altijd contacteren. Wij kijken oprecht uit naar wat jij te vertellen hebt.