PRAKTISCHE INF♡

door vzw De Ouders

Vzw De Ouders is een vzw ván ouders vóór ouders van kinderen met een beperking. Op hun website vind je een schat aan informatie die je verder op weg helpt in je zoektocht naar de beste oplossingen voor je kind. Ze organiseren ook ontmoetingsmomenten en bieden allerhande activiteiten aan waarbij ouders informatie kunnen uitwisselen.

Wegwijzer

Heb je een vermoeden dat je kind een beperking heeft? Heb je al een diagnose maar ben je nog op zoek naar hulp? Heb je al een proces doorlopen en wil je weten of je alle nodige informatie kreeg? Op deze pagina krijg je antwoord en een overzicht. Waar kan je terecht. Wie kan je helpen. Welke stappen kan je ondernemen. 

Vind hulp

Een overzicht van diensten die helpen in de zoektocht naar een diagnose, die je kind en jezelf ondersteuning kunnen bieden, die je belangen verdedigen en jou helpen om alle administratieve, juridische en financiële keuzes te maken vind je hier.

Tegemoetkomingen

Een kind met een beperking zorgt voor veel extra uitgaven. Veel gezinnen met een kind met een beperking hebben recht op bepaalde premies en tegemoetkomingen. Een overzicht van financiële tegemoetkomingen, premies, steunmaatregelen waarop jij recht hebt als ouder van een kind met een beperking vind je hier.

Tips & tricks

Op deze pagina vind je interessante tips & tricks van ouders zelf. Vzw De Ouders verzamelt ze uit de gesprekken in het oudernetwerk, via online zoekwerk of je kan hen een mailtje sturen via info@deouders.be

Word lid van de Facebookgroep ‘Mijn kind, bijzonder kind

Ben je een ouder van een bijzonder kind? Wil je advies vragen aan anderen of je ervaringen delen? Sluit je aan bij de (besloten) Facebookgroep van vzw De Ouders waar meer dan 2100 ouders van kinderen met een beperking elkaar steunen.